Prijave za projekat

11:40 10. 07. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Projekat Collab 4 HY Sustain CCI, koji je podržala Evropska unija, pozvao je kulturne i kreativne organizacije da se prijave i pridruže projektu.

Projekat ima za cilj podršku održivom razvoju kulturnih i kreativnih sektora Evrope, putem osnaživanja lokalnih zajednica i stvaranja promena u ovim sektorima.

On će omogućiti mentorsku podršku i grantove za inovativne ideje izabranih kulturnih i kreativnih organizacija (ukupno 15 na evropskom nivou).

Fokus je na idejama koje promovišu kulturnu vidljivost za sve i podstiču stvaranje novih pristupa publici.

Projekat takođe podržava inicijative koje pomažu kulturnim i kreativnim sektorima da postanu održivi kroz upotrebu tehnologije i digitalnih dostignuća, kao i one koje donose pozitivne društvene promene.

Mogu se prijaviti kulturne institucije, neprofitne organizacije, startapi, društveni preduzetnici, akademske institucije, udruženja i drugi entiteti koji se bave spojem kulture, nauke i tehnologije.

Prijava se vrši na jednu od dve teme:

Publika i hibridni pristupi - inicijative koje angažuju publiku kroz hibridne pristupe u oblasti savremene umetnosti, performansa, kulturnog nasleđa ili drugim oblastima koji pripadaju kreativnim sektorima, promovišu učešće publike, unapređuju monitoring publike, podržavaju inkluzivnost i međusektorsku saradnju.

Održivost u procesima saradnje - inicijative koje promovišu održivu saradnju između kulture i drugih industrija, istražuju ekološka pitanja, rodnu ravnopravnost i inkluzivne prakse, te stvaraju održive promene i podstiču inovacije u umetničkoj i kulturnoj ponudi.

Izabrane inicijative će dobiti mentorsku podršku iskusnih stručnjaka, prilagođenu obuku za unapređenje menadžerskih, organizacionih i kreativnih sposobnosti, grant od 3.000 evra za razvoj i ostvarenje projekta, vidljivost i prilike za predstavljanje na hibridnim događajima, kao i mogućnost uključenja u regionalnu mrežu Jugoistočne Evrope i saradnju u EU. (kraj) dep/dj

Share: