Muzika nade

14:12 10. 09. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Zakoračili smo u novu školsku godinu koju započinjemo osnaženi svežom energijom i starom željom da oko našeg programa "Muzika nade" zadržimo postojeću i okupimo novu decu i mlade koji žele da se razvijaju i iskorače iz siromaštva uz pomoć svog muzičkog talenta i zalaganja.

Dozvolite nam da odmah s radošću konstatujemo da je program "Muzika nade" tokom školske 2023/24. godine
nastavio da niže uspehe na koje svi možemo da budemo ponosni.

Svaka nota koju smo zajedno stvorili, svaki trenutak inspiracije koji smo podelili i svaki osmeh koji smo videli su
rezultat vaše nesebične podrške i našeg velikog truda.

Na sledečih par strana govorimo o najznačajnijim postignućima i aktivnostima tokom prošle školske godine.

Ponosni smo i zahvalni za sve što smo do sad zajedno postigli i radujemo se nastavku naše saradnje jer bez vas, ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

Najbolji test svih naših rezultata odvija se na bini.Kroz muziciranje na nastupu deca najbolje pokažukoliko su uspela da nauče i primene, da se otvore,osete samopouzdano i osnaženo, da se slušaju isamostalno koriguju, da sarađuju i raduju delećizajednički rezultat. Svaki koncert je proslava jednemale pobede nad samim sobom, još jednodoviđenja strahu, nesigurnosti, “ne umem” i “nećuuspeti”.

“Prvo mi je bilo jako teško. Stidela sam se. Nisam smela da zapevam nego samo šaputala. Sada straha više nema. Otvaram sama predstavu u Narodnom pozorištu i to omiljeni deo. “Prvo mi je bilo jako teško. Stidela sam se. Nisam smela da zapevam nego samo šaputala. Sada straha više nema. Otvaram sama predstavu u Narodnom pozorištu i to omiljeni deo", rekla je Melisa Ćerimi.

Program “Muzika nade” do sada je pomogao da više od 200 dece iz najugroženijih zemunskihporodica vrati osmeh na lice, dostojanstvo, veru u sebe i sopstvene mogućnosti, kao i nadu daće se zahvaljujući muzici njihov glas konačno čuti i dopreti do još većeg broja srca našihsugrađana.

Nastavnici su stub svakog obrazovnog sistema. Oni su naši svakodnevni heroji koji čine da se deca osete viđeno, prihvaćeno i podržano da neguju radoznalost kroz sticanje novih znanja i veština. Zato ljubav prema celoživotnom učenju nastavnik prvo mora da demonstrira sam.

Zadovoljstvo nam je da ulažemo u profesionalni razvoj naših nastavnika - vrsnih muzičara, jer oni radoznalosti i kreativnosti imaju na pretek. Kroz razmenu znanja sa kolegama iz regiona i Evrope (a i šire) zajedno kontinuirano inoviramo naš kurikulum i osvežavamo svakodnevni rad sa decom novim znanjima i metodama. (kraj) dep/dj

Share: