Primenjena nostalgija

14:12 09. 10. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Povodom aktuelnog mađarskog predsedavanja Savetu Evropske unije, Ministarstvo za evropske integracije organizuje 26. izložbu fotografija „Primenjena nostalgija” posvećenu Beogradu i Budimpešti.

Izložbu će u četvrtak, 10. oktobra, u 19 časova, u Evropskoj kući u Beogradu (ugao Knez Mihailove i Zmaj Jovine) otvoriti Tanja Miščević, ministarka za evropske integracije, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre i ambasador Mađarske u Srbiji Jožef Mađar.

Anđela Stevanović Živković, autorka iz Srbije, boravila je u Budimpešti i fotografisala mesta, događaje, scene i ljude koji su je podsetili na Beograd. U isto vreme, autorka iz Mađarske, Ana Molnar, posetila je Beograd i fotografisala grad i njegove žitelje objektivom nostalgičnog fotografa. Fotografije koje su napravile Ana i Anđela čine izložbu Primenjena nostalgija.

Projekat Primenjena nostalgija zamišljen je kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz zemlje predsedavajuće EU.

Osnovna ideja je da se i na ovaj način unapredi kulturna razmena između dveju zemalja, kao i da se promovišu evropske vrednosti i saradnja Srbije sa državama članicama EU.

Izložba je deo aktivnosti koje sprovodi Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije.

Izložba traje do 19. oktobra. (kraj) dep/dj

Share: