Produžen rok za prijavu radova

14:37 14. 10. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Rok za prijavu radova za Festival "KAMPANJE SA SVRHOM" produžen je do 30.10.2024. godine, saopštili su organizatori.

Festival se održava po četvrti put i odlikovaće najbolje društveno odgovorne kampanje u Srbiji, a po prvi put i u RED (GENDER) kategoriji posvećenoj rodnoj ravnopravnosti.

"Kampanje sa svrhom" prepoznaju, odlikuju i podstiču društveno odgovornu komunikaciju namenjenu dobrobiti dece i pojedinca, a time i društva u celini. Misija Festivala upravo jeste podsticanje kompanija da svoje komunikacione ciljeve usklađuju sa interesima celoga društva kombinujući svoju svrhu poslovanja sa opštim dobrom.

Titula "KAMPANJE SA SVRHOM" se potvrđuje dobijanem STATUETE “KAMPANJE SA SVRHOM". Festival proglašava tri najbolje društveno odgovorne kampanje u tri kategorije: ECO (GREEN), SOCIAL (YELLOW) i GENDER (RED) kategoriji, koje će biti odlikovane glavnim priznanjem – SPECIJALNOM STATUETOM «KAMPANJE SA SVRHOM» (KAMPANJE SA SVRHOM GRAND PRIX). Statuete se izrađuju od biorazgradivog materijala koji je proizveden od obnovljnih biljnih resursa.

Kampanja koja ponese titulu "KAMPANJE SA SVRHOM" je kampanja koja je koristila moć komunikacija da dotakne društveni problem, skrene pažnju javnosti na njega i ponudi moguća rešenja, kao i kampanja koja je direktno uticala na poboljšanje uslova života dece, žena i svih pojedinaca u Srbiji.

Pravo učešća na Festivalu imaju pravna lica sa teritorije Srbije, i to kompanije, marketinške, PR i digitalne agencije ali i institucije, organizacije civnilnog društva i mediji.

Festival KAMPANJE SA SVRHOM je prvi festival društveno odgovorne komunikacije u Srbiji i održava se ove godine uz podršu Coca-Cola HBC Srbija, HENKEL Srbija i Grand kafe.

Festival zadržava svoj revijalni karakter u kontekstu svoje misije podsticanja društveno odgovorne komunikacije, ali će kampanje koje učestvuju biti bodovane po ugledu na najveće svetske festivale. 

 

O tome ko će poneti titulu KAMPANJE SA SVRHOM odlučuje Tim počasnih selektora.

Svečana dodela KAMPANJE SA SVRHOM održaće se tradicionalno na Međunarodni dan deteta, 20.novembra, u Marsh Open Space-u. (kraJ9 dep/dj

Share: