Osnovana Udružena opozicija Srbije

14:21 10. 08. 2020. FoNet | Zoran Pavić

Beograd - U Beogradu je danas formirana Udružena opozicija Srbije (UOS) koju čini 12 političkih stranaka, pokreta, sindikata, udruženja građana i slobodnih pojedinaca, a cilj te koalicije biće smena aktuelnog režima i izgradnja demokratskog i slobodnog društva, saopšteno je na pres konferenciji.

Novu političku organizaciju formirali su Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa, Narodna stranka Vuka Jeremića, Demokratska stranka, Pokret za preokret, Državotvorni pokret Srbije Slobodana Samardžića, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara – Aron Čonka, Građanska platforma Jovan Jovanović, Udruženi sindikati Srbije Sloga, Pokret Slobodna Srbija, Šumadijska regija – Ana Santrač, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije Otadžbina – Slaviša Ristić, kao i doskorašnji narodni poslanik Đorđe Vukadinović kao pojedinac.

Kako je naglasio predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, želja je da UOS okupi što veći broj građana Srbije i da artikuliše njihovo nezadovoljstvo prema aktuelnom režimu. On je dodao da je želja i da se opoziciono delovanje i saradnja podigne na viši nivo. (kraj) vip/zp

 
Share: