Neprimeren rečnik Đurića

10:44 22. 09. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas smatra da je poražavajuće da neko ko je na važnoj državnoj funkciji, poput Marka Đurića, koristi rečnik kojim se, kako kaže, dva vrhunska televizijska profesionalca, Ivan Ivanović i Zoran Kesić, nazivaju Đilasovim dvorskim ludama.

"Poražavajuće je da takav rečnik koristi neko ko obavlja važne funkcije u državi, ali je isto tako poražavajuće što u odbranu Ivanovića i Kesića niko nije stao", navodi Đilas u pisanoj izjavi.

"Na Ivanoviću se crta meta već mesecima zbog letovanja u Hrvatskoj, proglašava se ustašom i izdajnikom, dok je Kesić na tapet stigao već posle prve emsije i satiričnog opisa događaja u Crnoj Gori. I pored svega toga, broj onih koji su stali u njihovu odbranu može da se prebroji na prste jedne ruke", kaže Đilas.

U istom gostovanju Đurić je, piše dalje Đilas, pričao i o njemu, "iznevši laži da sam priznao da sam u vreme obavljanja posla gradonačelnika inkasirao preko 500 miliona evra".

Umesto da, kako kaže, po stoti put demantuje takve laži, Đilas poručuje Đuriću da mu se ne isplati da ide za ambasadora u Vašington, jer smatra da se bliži kraj vladavine SNS-a, pa će se brže vratiti, nego što je otišao. (kraj) zvs/ivt/nm

Share: