Ucenjivačka strategija Hotija

00:00 07. 10. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Beograd - Ucenjivačka strategija Avdulaha Hotija, osim što ruši dijalog Beograda i Prištine, sadrži poruku da Priština nije zainteresovana za bilo kakvu normalizaciju, već da je za Prištinu normalizacija samo sredstvo da se iznudi priznanje, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je u pisanoj izjavi istakao da se Hoti koristi sredstvima profesionalnih ucenjivača kako bi i Srbiju i Evropsku uniju pokušao da dovede pred svršen čin, nudeći izbor između blokade dijaloga i priznanja samoproglašenog Kosova od strane Beograda.

Nadam se da međunarodna zajednica ume da Hotijeve poruke čita između redova, jer one u suštini sadrže pretnju da će Priština krenuti putem destabilizacije ukoliko ne dobije prizanje od Beograda, kazao je Đurić.

Dodao je da je Beograd proces normalizacije odnosa nije sredstvo, već cilj, jer smo iskreno zainteresovani da se postepeno u regionu stvori atmosfera u kojoj nerešive nesuglasice neće rezultirati neprijateljstvom i konfliktima. (kraj) is/dpv

Share: