Država štiti nasilnike

14:31 10. 10. 2020. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Građanski demokratski forum (GDF) saopštava da je upad Miše Vacića, otimanje mikrofona i prekidanje događaja u Centru za kulturnu dekontaminaciju dokaz da se kriminalne, desničarske, nacionalističke grupe ponašaju potpuno slobodno ,jer ih državni sistem politički, zakonski i policijski ni na koji način ne dovodi u pitanje!

"Gde god se kreativni i razumni pojedinci i grupe na objekativan način pozabave našom tmurnom sadašnjicom i tragičnom prošlošću, tu su Vacić i njemu slični da ugroze, onemoguće i zastraše one koji su spremni da otvaranjem i najtežih tema povuku društvo napred", saopštava GDF.

"Takvo nazadno, kriminalno ponašanje, dokazuje da društvena svest koja je i dovela do krize, ratova i stradanja na našim prostorima - nije iščezla, već da, naprotiv, stalno jača i ima podršku režima", smatraju u Građanskom demokratskom forumu.

GDF podržava sve razumne društvene grupe i pojedince koji se bave objektivizacijom naših društvenih procesa i osuđuje divljanje primitivaca koji imaju zaštitu vlasti, navodi se u saopštenju. (kraj) lj/nm

Share: