Ministri otaljavaju posao

14:12 13. 10. 2020. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) upozorila je danas da je Srbija šest meseci bez Vlade u uslovima najveće zdravstvene, ekonomske i, pre svega, društvene krize u našoj novijoj istoriji i pozvala nadležne da se uozbilje.

U okolnostima kada je na dnevnom nivou neophodno donošenje odluka, mera, sprovođenje aktivnosti i preduzimanje akcija, i pre svega preuzimanje odgovornosti od čega, bukvalno, zavisi sudbina i budućnost ove Zemlje, Srbija ima tehničku Vladu, ministre skoncentrisane, pre svega, na medijsku i partijsku promociju, koji otaljavaju svoj posao u iščekivanju svoje dalje sudbine i potpuno inertnu, i onako tromu i usporenu, državnu administraciju, navedeno je u saopštenju ASNS.

Asocijacija sindikata ASNS ističe da se problemi samo gomilaju, počev od nesposobnosti da se sprovedu najbanalnije mere, poput nošenja maski u javnom prevozu, pa do fundamentalnih ekonomskih i društvenih problema, od kojih je kolektivna depresija nacije samo vrh ledenog brega. (kraj) vip/lč/dj

Share: