Vreme izazova

16:24 12. 11. 2020. FoNet | Davor Lukač

Beograd - Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas Komandu Komande za obuku, gde je poručio da je za razvoj svake vojske veoma važna stalna obuka, osposobljavanje, obučavanje i ulaganje u mlade ljude koji postaju kičma odbrane zemlje, saopšteno je iz Ministarstva.

Stefanović je istakao da je razgovor sa pripadnicima Komande za obuku bio prilika da sagleda njihovo viđenje budućeg razvoja obrazovanja vojničkog, podoficirskog i oficirskog kadra u našoj vojsci.

Ono što je važno i uvek bitno za razvoj svake vojske, kao i svake organizacije, je stalna obuka, stalno osposobljavanje, obučavanje i ulaganje u te mlade ljude koji postaju kičma naše odbrane, naše zaštite, ukazao je on.

Prema rečima Stefanovića, veoma je važno da se u narednom periodu uloži više u kapacitete svakog od centara za obuku, kako bi se pripremali za sve izazove koje nosi vreme i sve ciljeve "koji nisu ni laki i ni jednostavni, ali će dovesti do dalje profesionalizacije i osposobljavanja naše vojske i sticanja novih znanja". (kraj) is/dal/dpv

Share: