Ugrožena bezbednost predsednika

17:54 16. 11. 2020. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin upozorava da je bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice ugrožena, zbog objave rata mafiji, ali da on ponekad potcenjuje te pretnje, što nije dobro.

"On je neprekidno na meti mafije i organizovanog kriminala. Svakom je jasno da je Vučić ključni čovek u borbi protiv mafije. Naravno da su on i cela porodica izloženi", rekao je Vulin na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

Prema njegovom mišljenju, za to često postoji nerazumevanje javnosti, koja svaku bezbednosnu meru u zaštiti predsednika smatra bahatom i bezobraznom, "iako pitanje bezbednosti prvog čoveka ne može da bude olako shvaćeno".

Vulin je, podnoseći izveštaj o radu policije od septembra, ukazao da su sredstva s kojima raspolažu mafijaški klanovi nezamisliva, "radi se o "milionima i milijardama evra", kao i da je većina ubistava u zemlji posledica trgovine drogom.

On je, govoreći o putevima droge koja dolazi u Srbiju, precizirao da najveći deo stiže iz Albanije, preko Kosova, i to marihuana, a i da s ostalih "koridora" stiže drumskim saobraćajem.

"Procena je policije gde hoće da preseče taj 'koridor' i izvrši zaplenu, veću ili manju. To je stvar operativaca, oni znaju kad hoće i gde hoće i niko na to ne treba da utiče", poručuje Vulin. (kraj) lj/dal/nm

Share: