Sastanak opozicije i RTS

16:16 18. 11. 2020. FoNet | Leposava Čolić

Beograd - Predsednik Nove stranke Aris Movsesijan ocenio je da je današnji sastanak dela opozicije i rukovodstva Radio-televiziji Srbije (RTS) bio prvi korak ka osvajanju slobode informisanja na RTS, Radio-televiziji Vojvodine i Radio Beogradu.

Movsesijan smatra da je sledeći korak u borbi za slobodne medije i implementiranje usaglašenih stavova na urednicima i novinarima javnog servisa, piše u saopštenju Nove stranke.

Opoziciju su na sastanku, koji je održan u zgradi RTS u Takovskoj ulici, predstavljali Movsesijan, lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović i generalni sekretar Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov.

Ispred javnog servisa su bili generalni direktor RTS Dragan Bujošević, novinar i urednik Informativnog programa Nenad Lj. Stefanović i urednik Internet portala RTS Zoran Stanojević.

Kroz otvoreni dijalog dve strane su se usaglasile da je aktuelna politička situacija u Srbiji takva da niko sa opozicione strane nije deo saziva Narodne skupštine, što zahteva drugačiji pristup izveštavanju.

Stoga je neophodno, kako je istakao Movsesijan, osvojiti slobodu u informativnom programu javnog servisa, koji je dužan da pruža pravovremene i istinite informacije svim građanima Srbije, a ne samo onom delu populacije koji podržava aktuelni režim. (kraj) is/lč/dpv

Share: