Bilaterala sa Bajdenom

23:48 03. 12. 2020. FoNet | Milica Rilak

Beograd - Verujem da ću novoizabranog predsednika SAD Džozefa Bajdena videti u prvoj polovini sledeće godine, na bilateralnom sastanku, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ocenio da sa njim ima odlične lične odnose, mada bi za Srbiju bilo lakše da je ostala aktuelna administracija, što će mu i reći.

Vučić je, gostujući na RTS, najavio da će u petak telefonom razgovarati sa sekretarom za nacionalnu bezbednost SAD Robertom O'Brajenom, ističući da se radi o velikoj časti.

Upitan o sprovođenju Vašingtonskog sporazuma, on je uzvratio pitanjem da li Priština, zbog unutrašnjih trvenja, želi bilo šta da sprovede u delo.

Najavio je i da će 10. decembra biti nastavljeni tehnički razgovori Beograda i Prištine, a da će na stolu biti pitanja imovine i finansijskih zahteva.

"Priština je potpisala sporazum o Zajednici srpskih opština, ništa nisu uradili po tom pitanju i otvoreno kažu da im ne pada na pamet da rade. Nemoguće je da i mi prihvatimo neka važna rešenja dok oni to ne urade", poručio je Vučić.

On je podsetio i na to da je u toku dana razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i preneo da se stav Nemačke po pitanju Kosova nije promenio. (kraj) zvs/mr/dpv

Share: