Većinski o izbornim uslovima

16:06 13. 12. 2020. FoNet

BEOGRAD - "Udružena opozicija Srbije (UOPS) većinski smatra da treba samostalno da saopšti svoje stavove o izbornim uslovima, ne čekajući ničiju saglasnost ili superviziju", saopštava Pokret Slobodna Srbija (PSS) koji je bio domaćin sastanka na kojem je formulisan predlog o načinu izlaska u javnost sa stavom UOPS-a o izbornim uslovima.

Kako se navodi, o predlogu se izjasnilo 10 članica, a šest je prihvatilo predlog da UOPS samostalno saopšti svoje uslove: Narodna stranka, Građanska platforma, Šumadijska regija, PSS, Državotvorni pokret Srbije, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara.

Protiv su bile tri članice: Pokret za preokret (PZP), Demokratska stranka (DS), Stranka slobode i pravde (SSP), a uzdržan je bio Đorđe Vukadinović. O predlogu se nisu izjasnili Narodni pokret Srba s Kosova i Metohije Otadžbina i Sindikat Sloga.

Pokret ističe da se UOPS na taj način definitivno većinski izjasnio i o tome da bi neizlazak u javnost sa svojim stavom o budućim izborima dok tekst ne provere i dopune oni koji su smatrali da izborni uslovi u junu nisu prepreka za izlazak na izbore - bilo ponižavajuće za poziciju UOPS, "koja je jasno izgrađena bojkotom".

"Očigledno je da UOPS većinski smatra da treba da izađe sa svojim stavovima, odnosno da pokaže da ima svoj stav po ovom pitanju, ne čekajući više ničiju saglasnost ili superviziju. Međutim, DS, SSP i PZP to ne žele i već izvesno vreme blokiraju rad UOPS-a", navodi PSS i dodaje da se čini da su time oni praktično odustali od osnovnog principa osnivanja UOPS-a; da nema saradnje s onima koji su podržali "lažne izbore" 21.juna, kao što su UDES, PSG, DSS. (kraj) vbr/nm

Share: