Stop za obračun bandi

23:30 17. 12. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Novi Pazar - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je večeras u Novom Pazaru da će od sutra biti pojačane aktivnosti policije i angažovana Žandarmerija u tom gradu i istakao da država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi i sačuvaće bezbednost svakog građanina.

"Građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, u kome nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, u kome možete da kršite zakon. Zakon je isti za sve i u svakom delu Srbije štiti sve naše građane", istakao je Vulin posle sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru, navodi se u saopštenju MUP.

Vulin je rekao da je uznemiren i zabrinut dešavanjima u Novom Pazaru i istakao da međusobno razračunavanje kriminalaca ne sme da bude moguće, ni u Novom Pazaru, ni u bilo gde drugde.

On je istakao da su na večerašnjem sastanku, kome je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić sa saradnicima, dogovorene konkretne mere i koraci koji će biti preduzeti.

"Prisustvo policije će od sutra ujutru biti daleko vidljivije i snažnije. Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mesta", poručio je Vulin.

Svi građani Novog Pazara, kako je naglasio, mogu i moraju da budu slobodni i sigurni.

"Droga, prostitucija, oružje sve su to stvari koje neće biti tolerisane. Nijedan lokal neće moći nekažnjeno da krši zakon, ne zato što radi duže, već zato što ima prostituciju, zato što se u njemu diluje droga ili zato što se u njemu nosi oružje", rekao je Vulin. (kraj) is/dpv

Share: