Sramna presuda

17:53 24. 12. 2020. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je današnja sramna presuda Nenadu Arsiću koga je Osnovni sud u Prištini proglasio krivim i osudio na šest godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, još jedna u nizu skandaloznih odluka sudskih instanci u Prištini.

Pokazalo se tačnim ono na šta je Kancelarija upozoravala, a to je da ne postoje pretpostavke da se ovaj ili bilo koji drugi slučaj protiv lica srpske nacionalnosti procesuira u skladu sa osnovnim demokratskim standardima i međunarodnim pravnim tekovinama, niti da ima uslova za fer i pravično suđenje, navela je Kancelarija u saopštenju.

Kancelarija je ukazala da je Arsić osuđen na kaznu zatvora iako za navodni zločin koji mu se stavlja na teret nema nijednog validnog dokaza, već je po sredi nastavak uobičajene prakse Prištine da se na osnovu izjava lažnih svedoka donose osuđujuće presude protiv Srba.

Branilac koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju uložiće žalbu na ovu sramnu presudu i očekujemo da ona bude poništena. (kraj) vbr/dpv

Share: