Pokušaj rušenja vlasti

23:11 11. 01. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić spreman je da se "dodatno ponižava" i ide na poligraf, kako bi odgovarao na sva pitanja vezana za "Jovanjicu", za koju tvrdi da je izmišljen slučaj. Naglašava da su prisluškivanjem njegovih razgovora pojedini iz MUP-a hteli da sruše vlast u Srbiji.

Na pitanje da li je priča o "Jovanjici" osveta ministra Nebojše Stefanovića za "Krušik", odgovara da niko ne treba da ga brani od Stefanovića, niti Stefanovića od njega.

"Šta imam da mu kažem, kažem mu u lice", rekao je Vučić za TV Hepi, dodajući da Stefanović ima velike obaveze i da su očekivanja od njega ogromna.

Govoreći o prisluškivanju svojih razgovora, rekao je da su postojali neki krugovi u MUP-u koji su svašta radili i koji su pokušali da zadaju konačni udarac - sruše vlast u Srbiji, time što su preko kriminalnih krugova određena lica iz policije davala informacije "tobož" ljudima iz opozicije.

On je kao primer naveo Miroslava Aleksića, koji je izašao s pričom kako je vlasnik "Jovanjice" Predrag Koluvija, kad je uhapšen, tražio vezu jedino s njegovim bratom.

"Nisam siguran, sad se ispituje, kakvih je tu bilo uticaja, da li kriminalnih, stranog faktora...", rekao je Vučić. (kraj) ivt/nm

Share: