Vakcinacija ili zaključavanje

16:36 22. 01. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

KRAGUJEVAC - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja dana u Srbiji biti vakcinisano oko 40.000 ljudi, ukazujući da je kriza svuda u svetu i da je jako teško doći do vakcina.

Radimo da na sve moguće načine dođemo do njih, neće mi biti teško da molim za svaku. Situacija nije jednostavna. Čestitam našem sistemu koji je napravljen da bude mnogo bolji nego svuda u svetu, rekao je Vučić tokom posete crkvi posvećenoj velikomučenicima u kragujevačkim Šumaricama.

Svaki dan koji ugrabimo ranije, više života ćemo spasiti. Taj novi soj virusa u Britaniji je veoma opasan. On ili tera na masovnu vakcinaciju ili na zaključavanje, predočio je Vučić.

Vučić je istakao da se Srbija "grčevito" bori za svaku vakcinu i da se nada dobrim vestima naredne nedelje, uz napomenu da će ceo svet imati problem zbog smanjenja isporuke vakcina.

Važno je da budemo vredni, radni, odgovorni, da poguramo da bude što više vakcina. Sve će biti drugačije za šest meseci ili godinu dana. Videćete neke zemlje koje su otišle u nebesa, a videćete neke koje su propale. Mnogo je važno kako ćemo ovo da izguramo, dodao je Vučić. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: