Vakcinisano 320 000

21:19 26. 01. 2021. FoNet | Davor Pašalić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je u Srbiji skoro 320.000 osoba vakcinisano protiv virusa korona i naveo da je Srbija ugovorila nabavku šest i po miliona vakcina, ali da "tih vakcina nema".

Obezbedićemo dalje količine na najbrži i najbolji način i sve što se može nabaviti ćemo nabaviti brže od svih drugih, rekao je Vučić gostujući u "Dnevniku" Radiotelevizije Srbije.

Vučić je ocenio da se vakcinacija u Srbiji odvija na najorganizovaniji mogući način, zahvaljujući "najboljem informacionom sistemu u Evropi".

Svi koji su primili prvu dozu vakcine, dobiće i drugu, izjavio je Vučić.

On je rekao da je Srbija dobila milion vakcina iz Kine, odakle će, kako je naveo, stići nove značajne količine pre maja ili juna, a možda već i sledećeg meseca.

Očekujem da ćemo dobiti i 50.000 vakcina iz Rusije. Pre dva dana je stiglo 11.700 Fajzerovih vakcina, a u ponedeljak još 10.000, ali neću da govorim odakle, izjavio je Vučić, uz kostataciju da Srbija pokušava da nabavi i vakcine kompanije Astrazeneka.

Vučić je naveo da Srbija nije dobila nijednu vakcinu iz međunarodnog programa Kovaks i dodao da je "pretpostavljao da će tako da bude".

Prema Vučićevim rečima, u svetu se vodi pravi rat oko vakcina, u kojem najbogatiji spasavaju sebe i svoje najbliže. (kraj) is/drp/dpv

Share: