Istorijski rezultati

15:48 06. 02. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija beleži rezultate kakve nikada nije imala u istoriji, zahvaljujući viziji koju je trasirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U borbi protiv kovd-19 izgradili smo i otvorili dve nove bolnice, u Beogradu i Kruševcu, podsetila je ona u Kombank dvorani na predstavljanju rezulatata rada Vlade u prvih 100 dana.

Počeli smo masovnu imunizaciju naših građana, Srbija je bila druga zemlja u Evropi u koju su stigle vakcine protiv kovida, vakcinisali smo 520.000 ljudi, revakcinisali 21.000 i jedina smo zemlja na svetu u kojoj građani mogu da biraju vakcine, ukazala je Brnabić.

Brnabić je poručila da je Srbija jaka i bezbedna zemlja u kojoj nema zaštićenih.

U borbi protv organizovanog kriminala pokazali smo hrabrost i odlučnost. Predsednik Aleksandar Vučić je najavio ovu borbu i Vlada je to stavila u vrh svojih prioriteta, podsetila je ona.

U akciji MUP i BIA u četvrtak, dodala je Brnabić, uhapšeno je 17 pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se sumnjiči za najteža krivična dela.

U oblasti vladavine prava napravili smo iskorake u ovih 100 dana, dodala je ona i pomenula da je u parlamentu inicijativa za izmenu Ustava u delu pravosuđa, radi se sa GREKO na primeni preporuka u borbi protiv korpucije.

Usvojen je Akcioni plan za primenu Medijske strategije, osnovana je Radna grupa za njenu primenu, a formirana je i Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara, podsetila je Brnabić.

Pustili smo u rad gasovod Balkanski tok, rekla je ona i od najznačajnijih investicija navela kamen temeljac za fabriku Tojo tajers, kao znak da i u vremenu krize Srbija otvara nova radna mesta.

Brnabić je rekla da se nastavlja proces digitalizacije i da su građani tokom vakcinacije videli njen značaj. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: