Dovoljno "Sputnjika V" za Srbiju

13:24 15. 02. 2021. FoNet

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Rusije i kopredsednik Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Rusije, Jurij Borisov, najavio je da će Rusija isporučiti Srbiji vakcine "Sputnjik V" u količinama koje su dogovorene, i da će uvek izaći u susret srpskim partnerima. On se danas u Beogradu sastao s predsednikom Republike, predsednicom Vlade i ministrom za inovacije i tehnološki razvoj.

"Pandemija je otvorila novu stranicu naše saradnje", rekao je Borisov, koji se nada da će se proizvodnja ruske vakcine ostvariti u obe faze na teritoriji Srbije.

Ministar Nenad Popović kaže da bi prva faza mogla da počne za dva do tri meseca, a druga u roku od sedam do devet meseci.

Tema razgovora sa srpskim zvaničnicima bila je i saradnja u oblasti saobraćaja - ruska preduzeća rade na modernizaciji srpske železnice, kao i energetika, IT sektor...

Predsednik Srbije zahvalio se potpredsedniku ruske Vlade što svojom posetom uveličava proslavu Dana državnosti; Jurij Borisov dobio je Orden Republike Srbije na lenti. (kraj) dep

Share: