Ponovo o merama

00:04 24. 03. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv korona virusa zasedaće, kako je ranije najavljeno, sutra ujutro u osam časova, analizirati učinak i efkete dosadašnjih mera, u situaciji kad lekari iz kovid bolnica upozoravaju da su na ivici snaga, a epidemiološki podaci ne pokazuju da su dosadašnje mere dale očekivane rezultate.

U Srbiji su, po odlukama Kriznog štaba i Vlade, posle petodnevnog zaključavanja, od ponedeljka na snazi delimično ublažažene mere i zabrana rada trgovinskim centrima, kafićima, restoranima, barovima i noćnim klubovima, dok sve prodavnice sa prehrambenom robom, pozorišta bioskopi, galerije i biblioteke mogu da rade do 21 sat.

Svi ostali objekti i uslužne delatnosti imaju ograničeno radno vreme do 20 časova, uz uslov da obezbede minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu.

Direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Beogradu Marijan Ivanuša epidemiološku situaciju u Srbiji ocenio je kao "veoma ozbiljnu", navodeći da je Srbija sada peta u Evropi po broju novooboljelih na 100.000 stanovnika.

Srbija je danas premašila psihološku granicu od 5000 žrtava korone, a broj novozaraženih u poslednja 24 sata povećan je za više od 5000, uz dodatni pritisak na kovid odeljenja u bolnicama, što ukazuje da dosadašnje mere ograničenog zatvaranja nisu dale očekivane rezultate. (kraj) vip/dpv

Share: