Saradnja Srbije i Izraela

18:33 20. 04. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Predsednik poslaničke grupe prijateljstva sa Izraelom Vladimir Marinković razgovarao je danas sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom o iskustvima u borbi protiv Kovida 19 i potencijalnoj ekonomskoj saradnji dve zemlje, a tokom sastanka rečeno je da je Izrael uložio 800 miliona dolara u nabavku vakcina, saopšteno je iz Skupštine.

Marinković je Jahela informisao o procesu vakcinacije u Srbiji i podsetio na planove za investiranje u proizvodnju vakcine Sputnjik V u Institutu Torlak, kao i Sinofarm vakcine u novoj fabrici, koja bi trebalo da bude izgrađena u saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kinom.

"Neophodno je jačati saradnju dve zemlje, posebno na polju ekonomije i investicija, i treba motivisati izraelske kompanije da investiraju u Srbiji", poručio je Marinković.

Putem video linka obratio se i predsednik izraelske Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom Boaz Toporovski, koji je izrazio zadovoljstvo zbog predstojećeg otvaranja srpske ekonomske kancelarije u Jerusalimu, koja će, kako očekuje, doprineti još boljoj ekonomskoj saradnji, koja predstavlja fokus bilateralnih odnosa. (kraj) is/mr/dpv

Share: