Protiv teorija zavere

17:28 10. 05. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić upozorio je da je najveći uzrok otpora prema vakcinaciji kod miliona ljudi u Evropi oslanjanje na teorije zavere i šarlatanske sadržaje, toliko raširene u onlajn sferi i na društvenim mrežama, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Svi zajedno smo u veoma osetljivoj zoni, gde treba da pronađemo rešenja koja će naš javni prostor učiniti mestom bez nasilja i lažnih vesti, a da u isto vreme ne narušimo načela o slobodi izražavanja i otvorenosti javnog prostora za svakog pojedinca", rekao je Dačić na video-konferenciji predsednika parlamenata Evropske unije, koju je organizovala Nemačka.

Predsednik Skupštine Srbije je ocenio da je zato odgovornost država da tragaju za rešenjima koja će biti zajednička i opšteprihvaćena, bilo da je reč o nekom stepenu regulacije ili usvajanja standarda tolerancije dijaloga koje ćemo zajedno i široko primenjivati.

Na konferenciji su, pored država članica, učestvovali i predsednici parlamenata Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije. (kraj) is/dal/nm

Share: