Sprovedite reforme!

19:58 24. 05. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Misija OEBS-a spremna je da nastavi da podržava Srbiju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, reformi sektora bezbednosti i u podsticanju pluralističkog i nezavisnog medijskog sektora. To je izjavila predsedavajuća OEBS-u i ministarka inostranih poslova Švedske An Linde, posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.

"Srbija je napredovala u reformama i sada treba da se fokusira na njihov kvalitet i sprovođenje u delo, a posebno kada je reč o jačanju sudstva, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i o promovisanju slobodnih i nezavisnih medija", poručila je Linde.

Selaković je istakao dobru saradnju koju Srbija ima s "obe misije OEBS-a na svojoj teritoriji", odnosno s misijama u Beogradu i u Prištini, i podsetio da je Misija OEBS-a u Prištini "najvidljivija statusno neutralna misija" na terenu kada je u pitanju Kosovo i Metohija.

On je sagovornici predočio da je prošlo 2 958 dana od zaključivanja Briselskog sporazuma, u okviru kojeg je, kako je rekao, Beograd ispunio obaveze, dok Priština svoju jednu jedinu nije ni počela da ispunjava. (kraj) is/mr/nm

Share: