Jedinstveno o Kosovu

19:11 21. 06. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je sastanak bio jedinstven i prvi ovakve vrste u proteklih nekoliko godina, imajući u vidu da su predsednik Republike Aleksandar Vučić i predstavnici vanpralmentranih stranaka govorili o potrebi da o državnim i nacionalnim pitanjima komuniciraju vlast i opozicija.

Srbija je jaka onoliko koliko je jedinstvena, a ovde je pokazano jedinstvo oko pitanja Kosova i Metohije, rekao je Dačić i najavio za sutra sednicu parlamenta sa tom temom.

Predsednik Republike će podneti izveštaj, a poslanici će se na kraju izjasniti o izveštaju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, dodao je Dačić.

Pozdravili smo ovakvu vrstu političkog delovanja. Predstavnici stranka su sa pažnjom saslušali šta je Vučić izneo kao dileme i probleme o aktuelnom toku dijalga, pritiske koje smo imali i možda ćemo imati, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je Vučić predstavnike stranaka upoznao sa izveštajem koji će podneti sutra u parlamentu, a stranke su istakle potrebu da se ulože svi politčki napori da se zaštiti i odbrane državni i nacionalni interesi. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: