Ne otkrivam karte Beograda!

17:58 24. 06. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ona u parlamentu neće otkrivati karte Beograda u razgovorima sa Prištinom, navodeći da "zna koje su naše pozicije, crvene linije, ali da je građanima dovoljno da znaju da se ti razgovori odvijaju u skladu sa Ustavom Srbije".

Pokušavamo da zaštitimo mir, dugoročnu stabilnost i da spasimo što se spasti može, rekla je Brnabić, odgovarajući na pitanje samostalnog poslanika Vladana Glišića.

Predsednik Aleksandar Vučić imao je konsultacije sa političkim strankama o pitanju Kosova i Metohije i o tome šta se događa na pregovorima, podsetila je ona na sednici na kojoj poslanici poslednjeg četvrtka u mesecu postavljaju pitanja članovima Vlade Srbije.

Predsednik je bio ovde da odgovara na sva pitanja o dijalogu, kazala je Brnabić i navela da je od 2016. godine Vučić bio dva puta u parlamentu da podnese izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine.

Jasno je rekao šta su naše pozicije, crvene linije, šta pokušavamo da izvučemo iz toga i šta možemo da očekujemo, rekla je Brnabić.

Svaki put je jasno rekao, naglasila je ona, da u ovakvim razgovorima ne otvarate vaše karte. (kraj) is/ivt/dpv

Share: