Nikad bolji odnosi

18:01 05. 07. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je tokom razgovora s predsednikom Skupštine Mađarske Laslom Keverom da su bilateralni odnosi, posebno politički, najbolji u istoriji, a da je na ekonomskom polju ta zemlja treći najvažniji partner Srbije u Evropskoj uniji.

Saradnja Srbije i Mađarske na infrastrukturnim projektima se dobro razvija, ocenjuje predsednica Vlade, posebno kada je reč o rekonstrukciji pruge Beograd - Budimpešta, početku radova na modernizaciji pruge Segedin - Subotica - Baja, proširenju graničnog prelaza Horgoš i ulaganjima mađarskih kompanija koje su, kako je naglasila, pouzdane i profesionalne u poslovanju u našoj zemlji.

Kever se saglasio s premijerkom da su odnosi dveju zemalja na nivou prijateljstva i istakao da su tome doprineli i položaji manjina s obe strane granice.

Mađarska smatra da je Srbija njen najznačajniji ekonomski partner na Zapadnom Balkanu i da međusobno prijateljstvo nije samo subjektivni osećaj, već prilika i način da se strateški podržavaju dve zemlje, zaključio je Kever. (kraj) is/nm

Share: