Emotivni odnosi

16:38 10. 10. 2021. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Za Srbiju i njene građane Indonezija ima posebno mesto, ne samo u spoljnoj politici i planovima za budućnost razvoja ekonomske saradnje, nego postoji i "emotivna crta" u odnosima dve države, jer su "naši predsednici" bili vizionari u spoljnoj politici sveta, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Selaković je na konferenciji za medije posle sastanka s ministarkom spoljnih poslova Indonezije Retnom Marsudi podsetio da su predsednici SFRJ, Indonezije, Gane i Egipta i premijerom Indije pre 60 godina pokrenuli osnivanje Pokreta nesvrstanih zemalja (PNZ).Selaković se zahvalio Indoneziji na tome što ne priznaje nezavisnost Kosova i naglasio da je Marsudi tokom razgovora rekla da je Pokret, između ostalog, zasnovan i na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta država.

On je dodao i da su politički odnosi između dve zemlje izuzetni, ali da ekonomska saradnja ne prati te političke odnose, a da je cilj da se ulože maksimalni napori da se ekonomska saradnja uskladi s političkom. (kraj) vip/bdb/nm

Share: