Ministri Balkana u Britaniji

17:36 13. 12. 2021. FoNet | Darko Radović

LONDON - Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković ocenio je da je sastanak šefova diplomatija zemalja Zapadnog Balkana i Velike Britanije u Londonu bio odlična prilika za razmenu mišljenja, ali i za zastupanje stavova Srbije prema pitanjima od značaja za stabilnost regiona.

Selaković je rekao da su sastanak i bilateralni susreti koje je imao bili odlična prilika da se iznesu stavovi Srbije, ali i da se razgovara o najboljim rezultatima reformi koje su sprovedene u Srbiji, na prvom mestu na polju ekonomije, kao i vladavine prava.

Pored plenarnog sastanka, kojem je predsedavala i čiji je domaćin bila britanska ministarka spoljnih poslova Elizabet Tras, Selaković je imao s njom i odvojeni sastanak. On se sastao i sa izaslanicima SAD i Velike Britanije za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom i Stjuartom Pičom, kao i s Martinom Vikersom, specijalnim izaslanikom britanskog premijera za pitanja trgovine i ekonomije, kao i s britanskom ministarkom za evropsko susedstvo i Amerike Vendi Morton. (kraj) dar/nm

Share: