Protest opozicije 17. marta

15:34 07. 03. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predstavnici tri poslanička kluba u Skupštini najavili su danas za 17. mart u 18:00 časova ispred Hrama Svetog Save veliki protestni skup za odbranu Kosova u sastavu Srbije, pod nazivom "Srbija pamti, brani i ne da", na koji su pozvali sve rodoljubive organizacije i udruženja.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da se skup organizuje da se obeleži godišnjica stradanja Srba u pogromu na Kosovu 17. marta 2004. godine, 24 godine od NATO bombardovanja i "svih žrtava genocida NATO na Kosovu", kao i da se sa poštovanjem podseti svih srpskih heroja od Kosovskog boja do Košara i svih srpskih svetinja na Kosovu".

Toga dana, a uoči novog susreta Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija 18. marta u Ohridu, u ime kompletne srpske istorije i svih stradalnih Srba, ubijenih, kindapovanih, nestalih i proteranih sa Kosova, postavićemo pitanje vlasti ko ih je ovlastio da prihvataju francusko-nemački sporazum o priznanju Kosova kao nezavisne države i da se odriču dela naše državne teritorije, kazao je Obradović. (kraj) is/dal/dj

Share: