Bez slobode, uzalud dogovor

18:40 22. 03. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

KOSOVSKA MITROVICA - Oni koji nisu uspeli da do sada normalizuju život na Kosovu i Metohiji neće to uspeti ni sada, ni u budućnosti, ma o čemu se formalno dogovorili ili dogovarali, a to je ono što me kao čoveka najviše boli, kazao je u intervjuu KoSSevu vladika diseldorfsko-nemački Grigorije.

Vladika kaže da zna da su se Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti dogovorili da ispune novi sporazum od prve do poslednje tačke i čudi se onima koji su iznenađeni takvim ishodom, s obzirom da je na to sve ukazivalo „mnogo ranije“, ali naglašava da bez slobode i istinskog suživota među ljudima nikakav administrativni dogovor neće doneti dobro.

„Imam duboku zabrinutost, ali kao hrišćanin nisam očajan, a voleo bih da zabrinutost i istovremeno nadu mogu deliti sa Srbima koji danas žive na Kosovu i Metohiji. Veoma bih voleo i da imam priliku da razgovaram sa Albancima i sa njihovim verskim liderima, jer duboko verujem da je za svakog normalnog čoveka miran i dostojanstven suživot na prvom mestu, da je on iznad svakog sukoba, netrpeljivosti i mržnje“, rekao je Grigorije. (kraj) is/bdr

Share: