Srbija nema boljeg saveznika

21:34 20. 08. 2023. FoNet | Boris Drenča

SUBOTICA - Potpredsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je večeras za Kosovo onlajn da je sastanak predsednika Aleksandra Vučića i premijera Viktora Orbana još jedna u nizu potvrda da Srbija nema boljeg saveznika od Mađarske, ističući da mađarska vlada radi sve kako bi se bezbednost Srba na Kosovu podigla na viši nivo.

"Radi se o izuzetno značajnom susretu, s tim što je to samo jedan u nizu sastanaka. I ovaj sastanak potvrđuje to da Srbija nema blužeg saveznika od Mađarske, niti Srbija ima bližeg saveznika od Srbije bez obzira na to što je Mađarska deo EU, a Srbija nije", rekao je Pastor, povodom današnjeg sastanka Vučića i Orbana u Budimpešti, u svetlu situacije i tenzija na Kosovu. 

Pastor je naglasio da je premijer Orban pokazao da Srbija može da računa na Mađarsku i kada su u pitanju kompleksna pitanja poput situacije na Kosovu. 

Prema njegovim rečima, Mađarska je saveznik Srbije kada je reč o zaštiti Srba na Kosovu, ali i podrška kada je u pitanju glasanje u međunarodnim organizacijama. (kraj) bdr

Share: