Završen 24. protest

20:27 14. 10. 2023. FoNet | Anđelija Stojković/Leposava Čolić

BEOGRAD - Skup "Srbija protiv nasilja" završen je večeras ispred Republičkog javnog tužilaštva, gde su učesnici razvili transparent "Šta ste uradili da se ne ponovi", ukazujući na masovna ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i selima Dubona i Malo Orašje.

Na tužilaštvu su zalepljene nalepnice "Dogodine u zatvoru", na kojima su fotografije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministara spoljnih poslova i građevinarstva Ivice Dačića i Gorana Vesića i vlasnika Televizije Pink Željka Mitrovića.

Moderator skupa Smiljana Banjac rekao je da se neće obratiti vrhovnom tužiocu Zagorki Dolovac, jer je ona "u hibernaciji", već glavnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva Nenadu Stefanoviću.

Banjac je izjavio da je Više javno tužilaštvo, pod rukovodstvom Stefanovića, u predmetu Savamala odbilo da sasluša osobu koja priznaje krivicu.

Vođa kriminalnog klana Veljko Belivuk je na sudu rekao da je učestvovao u rušenju Savamale sa ekipom Zvonka Veselinovića sa Kosova. Tužilaštvo je odbilo da proveri taj i druge iskaze da je sarađivao sa vlašću, rekao je Banjac.

On je izjavio da je Stefanović osnovao Udruženje sudija i tužilaca Srbije, koje često podržava stavove vlasti i kritikuje Udruženje tužilaca Srbije.

Banjac je pozvao građane na sledeći protest za sedam dana. (kraj) drp/and/lč

Share: