Odgovor poslanici

21:29 18. 10. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacijai član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Mihailo Jovanović poručio je danas potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić da je neobično da "borkinja za slobodu medija završi u stranci kod čoveka koga je, kao kontrolora medija, označio Savet za borbu protiv korupcije".

"Pozivam vas da, pre nego što govorite o slobodi medija, proučite precizne i tačne podatke sa kojima, očigledno, niste upoznati. Da jeste, sigurno ne biste sebi dozvolili da budete ni simpatizer stranke čiji je predsednik gospodin Dragan Đilas, koji je bio prepoznat kao gospodar medija u vreme svoje vlasti", poručio je Jovanović, objavljno je na Instagram nalogu SNS.

"On je bio neformalni vlasnik većine nacionalnih televizija, čak i formalni suvlasnik jedne od njih, a osim toga, bio je glavni i odgovorni urednik pisanih medija, kao i suvereni gospodar reklamnog i oglasnog prostora", istakao je Jovanović citirajući Izveštaj o pritiscima i kontroli medija iz 2011. godine, koji je objavila tadašnja predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać. (kraj) vip/ivt/bdr

Share: