Saradnja EBRD i Banke Intesa

13:18 30. 03. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je danas da je obezbedila sveobuhvatan paket finansiranja za Banka Intesa Beograd, članicu Intesa Sanpaolo grupe, u iznosu od 100 miliona evra, u cilju dalje zajedničke podrške razvoju malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

U okviru finansijskog paketa, Banka se obavezala i da će razviti plan tranzicije oslanjajući se na ciljeve Pariskog sporazuma u domenu klimatskih promena, kao i da će povećati nivo zelenih plasmana ulaganjem najmanje 10 odsto iznosa sredstava iz kreditne linije u projekte koji su u skladu sa pristupom zelenoj tranziciji, saopštila je beogradska kancelarija EBRD.

"Banka Intesa Beograd i EBRD imaju veoma uspešne rezultate u pogledu pružanja podrške malim i srednjim preduzećima u Srbiji. Danas se sa velikim zadovoljstvom ponovo udružujemo kako bismo, kroz plasman od 100 miliona evra, unapredili konkurentnost i obezbedili dugoročni rast lokalnih preduzeća", izjavila je direktorka EBRD za finansijske institucije za region Zapadnog Balkana i Istočnu Evropu Aleksandra Vukosavljević. (kraj) dar/ivt/dj

Share: