Nije legalno ući na Kosovo

22:54 15. 06. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BRISEL - Izvestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon oštro je reagovala na hapšenje trojice pripadnika kosovske policije, navodeći da nije legalno "ući na teritoriju Kosova i stavljati lisice policajcima kao da su ratni zločinci".

"Čak i ako ta operacija zakonski podleže obaveštavanju, nezakonito je ući na teritoriju Kosova sa specijalnim srpskim policijskim snagama, vezati policajce kao ratne zločince i odvesti ih u Beograd", napisala je Fon Kramon na Tviteru, prenosi Kosovo onlajn.

Ona navodi da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić autokrata koji je, da bi skrenuo pažnju sa problema koje ima u Srbiji, napravio incident u "pograničnom području sa Kosovom".

"Šta rade autokrate kada su pod pritiskom kod kuće? Traže načine i sredstva da skrenu pažnju sa tih problema. Čini se da je klasičan primer toga jučerašnji incident na pograničnom području između Kosova i Srbije", napisala je Fon Kramon.

Dodala je da Srbija, da bi postala članica EU, mora da sledi vladavinu prava i poručila da kosovski policajci moraju što pre da budu pušteni. (kraj) is/mk

Share: