Projekti uz podršku EU

19:20 09. 08. 2023. FoNet | Bojan Bednar

ĆUPRIJA - Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Nikola Bertolini posetio je danas projekte koje EU podržava u Ćupriji, Aleksincu i Surdulici, koji doprinose boljem kvalitetu života kroz unapređenje infrastrukture i usluga koje lokalne samouprave pružaju građanima, saopštio je EU info centar.

Bertolini je sa predsednikom opštine Ćuprija Jovicom Antićem obišao radove na rekonstrukciji Doma kulture u Supskoj, jednim od najvećih naselja u opštini, na kome će uz bespovratna sredstva EU od skoro 160.000 evra i učešće opštine od 120.000 biti urađena izolacija fasade i krova, postavljena električna mreža i uređen enterijer.

U Aleksincu je Bertolini sa predsednikom opštine Daliborom Radičevićem obišao zelenu pijacu, čije je renoviranje pomogla EU.

Taj projekat vredan je skoro 619.000 evra, od čega će EU uložiti više od 380.000, a lokalna samouprava više od 236.000 evra.

U Surdulici je Bertolini sa ministrom bez portfelja zaduženim za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Novicom Tončevim i predstavnicima opštine obišao radove na rekonstrukciji i opremanju Romskog centra, u sklopu programa "Podrška EU socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji".

Vrednost projekta u Surdulici je 163.000 evra, od čega je donacija EU 140.000. (kraj) is/bdb/bdr

Share: