Nema saglasnosti o Kosovu

22:27 11. 10. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

STRAZBUR - Ministar spoljnih poslova Letonije i predsedavajući Komiteta ministara Saveta Evrope Krišjanis Karinš rekao je danas na sednici Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope da na nivou ministara ne postoji konsenzus oko članstva Kosova u toj organizaciji, kao ni o događajima u Banjskoj 24. septembra.

Odgovarajući na pitanje kosovskog poslanika Besnika Tahirija kada će Savet Evrope reagovati na napad 24. septembra na severu Kosova i šta misli o međunarodnoj istrazi za dokazivanje umešanosti Srbije u te napade, Karinš je rekao da o tome nema konsenzusa, prenosi Kosovo onlajn.

Realnost je da nema konsenzusa za stolom ministara Saveta Evrope, a još nema konsenzusa ni oko članstva Kosova u Savetu Evrope, rekao je Karinš.

Dodao je da kao ministra inostranih poslova Letonije smatra da istragu treba sprovesti.

Moja zemlja je priznala nezavisnost Kosova i podržavamo članstvo Kosova u Savetu Evrope i u Evropskoj uniji i sve dok budem predsedavao Komitetom ministara Saveta Evrope nastaviću da radim u tom pravcu, rekao je Karinš, objavio je Tahiri na svom Fejsbuk nalogu. (kraj) is/mk

Share: