Čestitka i poziv Prištini

13:19 17. 02. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

PRIŠTINA - Američki državni sekretar Entoni Blinken čestitao je danas građanima Kosova 16. godišnjicu nezavisnosti i pozvao Prištinu da sprovede obaveze i "krene napred kroz dijalog, uz posredovanje Evropske unije", kako bi se "postigao sveobuhvatni sporazum o normalizaciji sa Srbijom, na putu ka konačnom međusobnom priznanju".čestitao je danas građanima Kosova 16. godišnjicu nezavisnosti i pozvao Prištinu da sprovede obaveze i "krene napred kroz dijalog, uz posredovanje Evropske unije", kako bi se "postigao sveobuhvatni sporazum o normalizaciji sa Srbijom, na putu ka konačnom međusobnom priznanju".

"Sve dok nastavljate da napredujete ka jačanju demokratskih institucija i promovisanju vladavine prava, mi ćemo nastaviti da podržavamo multietničko Kosovo koje unapređuje sigurniji i prosperitetniji region", poručio je Blinken, javlja RTK.

"Podržavamo težnje iznete u vašoj deklaraciji o nezavisnosti i ustavu da ’doprinesete stabilnosti regiona i cele Evrope stvaranjem odnosa dobrosusedstva i saradnje‘", dodao je Blinken, koji je istakao da se partnerstvo SAD i Kosova zasniva na međusobnom razumevanju, zajedničkim vrednostima i prijateljstvu dva naroda.(kraj) vem/bdr

Share: