Medijski mrak u Vršcu

13:48 27. 05. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Uoči predstojećih izbora za skupštinu grada Vršca, javnost je svedok sve složenijih političkih intrigama koje podkopavaju temelje demokratije, saopštila je kolaicija "Vršac zaslužuje bolje".

S prijavljenim listama i različitim političkim opcijama, pojavljuje se zabrinjavajući trend medijskog manipulisanja koji preti da naruši fer i slobodne izborne procese.

Naime, dok se lista broj 2, pod nazivom "Vršac zaslužuje bolje", okuplja sve stranke opozicije u nameri da ponudi alternativu aktuelnoj vlasti, iznenada se na scenu pojavljuje lista broj 3 pod nazivom "Biramo Vršac".

Ova lista, kako se navodi, pokušava da mimikrijom izigra opoziciju i dovede građane u zabludu za koga će glasati.

Šokantnije od samog formiranja ove liste jeste način na koji se odvija kampanja u medijima koje finansiraju građani Vršca, poručuju iz koalicije.

Umesto objektivnog informisanja i promovisanja demokratskih vrednosti, svedoci smo brutalnih izmišljotina, ličnih napada na kandidate sa liste "Vršac zaslužuje bolje", i potpunog ignorisanja njihovih aktivnosti na terenu, navodi se u saopštenju.

Ovakvo ponašanje medija ne samo da izaziva odbojnost i gađenje prema određenim političkim opcijama, već direktno utiče na kvalitet izbornog procesa i slobodnu volju građana.

Demokratija funkcioniše samo kada su građani informisani, kada imaju pristup različitim političkim stavovima i kada mogu slobodno donositi odluke na osnovu tih informacija.

Stoga, pozivamo sve medije da se pridržavaju profesionalnih standarda, da se uzdrže od pristrasnog izveštavanja i da doprinesu stvaranju atmosfere u kojoj građani mogu slobodno i informisano donositi svoje političke izbore, kaže se u saopštenju. Kraj) dep/dj

Share: