Da ne budemo kolonija

13:06 06. 08. 2024. FoNet | Bojana Milovanović

BEOGRAD - Predsednik Narodne stranke (NS) Vladimir Gajić izjavio je danas da bi kopanje litijuma u Srbiji trajno uništilo životnu sredinu i "zabetoniralo kolonijalni status" Srbije u ekonomskom i u političkom smislu, a ocenio je i da je trenutno najopasnija ideja o vanrednim izborima zbog litijuma, kao i o referendumu.

Gajić za portal „Ruserbia.com – O Srbiji na ruskom“ rekao da "o kapitulaciji Srbije ne može biti referenduma, niti se o tome može izjašnjavati na izborima", saopštila je NS.

"Kao što ne možemo da se odreknemo Kosova i Metohije, tako ne možemo ni da dovedemo u pitanje opstanak prirode u Srbiji. Neka pitanja su iznad svega u Srbiji, pa tako i vrednosti koje su zaštićene Ustavom Srbije, a među njima je i životna sredina, koja se ne može ugrožavati političkom voljom bilo koje vlasti, pa ni na osnovu volje većine građana, jer mi koji smo danas građani Srbije u ovakvim pitanjima imamo odgovornost i prema budućim građanima Srbije koji se još uvek nisu rodili“, dodao je Gajić. (kraj) vem/bom/dj

Share: