Razigrana srca u Novoj Gorici

21:23 05. 10. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

NOVA GORICA - U Novoj Gorici večeras je održana tradicionalna priredba "Razigrana srca", koju je 21. put organizovalo Srpsko kulturno društvo "Sloga" iz tog slovenačkog grada, koje decenijama uspešno radi na očuvanju srpske kulture i tradicije među Srbima u tom regionu.

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević, koji je prisustvovao priredbi, rekao je da je ponosan što kroz program podrške, mera i aktivnosti u oblasti očuvanja i jačanja odnosa Srbije i dijaspore može da se pruži podrška udruženjima dijaspore i regiona, jer je zajednički cilj da svim silama sačuvamo identitet srpskog naroda, gde god se on nalazio.

Ovo što vi radite kroz programe vašeg udruženja, što kroz folklorne i muzičke sekcije i priredbe negujete i svetu pokazujete naše nasleđe, govori da ste najbolji ambasadori naše zemlje. Vi koji godinama živite daleko od rodnog mesta i koji ste rođeni ovde, čuvate uspomenu na simbole našeg naroda, na naš jezik, ćirilicu, kulturu, tradicionalne vrednosti, jer znate da bez tih simbola nema ni našeg naroda, ni naše budućnosti, kazao je Milićević, navodi se u saopštgenju. (kraj) is/mk

Share: