Prijave protiv Đedović i EDS

13:18 18. 10. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Narodni pokret Srbije (NPS) podneo je danas beogradskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović Handanović, direktorke Elektrodistribucije Srbije Biljane Komnenić i direktora u tom javnom preduzeću Vjekoslava Bobara, zbog sumnje da su konkursu za očitavanje brojila "namestili" posao jednom konzorcijumu.

Potpresednik NPS Borislav Novaković rekao je novinarima posle podnošenja prijave da se radi o konzorcijumu koji predvodi firma Montop KRS iz Novog Sada, čiji je vlasnik Marko Bosanac Boske blizak prijatelj premijera Miloša Vučevića i istaknuti aktivista Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu.

U konkursu za javne nabavke, objavljenom 5. oktobra, jedan od uslova je bio da je firma imala u poslednjih šest meseci očitavanje najmanje tri miliona brojila. Narodski rečeno - to je namešten tender, rekao je Novaković, napominjući da samo firma Montop može da ispuni taj uslov, jer je i ranije na takav način dobijala poslove, od 2020. godine. (kraj) vem/dal/dj

Share: