Prodaja ostatka lista Politika

14:06 23. 10. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Stranka slobode i pravde (SSP) upozorila je danas da je poslednji deo nacionalne medijske kuće Politika koji je bio u vlasništvu drźave, oglašen na prodaju u subotu, "maltene ispod radara", po početnoj ceni od 550 miliona dinara, a to je ustaljena procedura kada je već unapred izrežirano kako da SNS zauzme još jedan posed, saopšteno je iz SSP.

Polovinu Politike je svojevremeno formalno kupio Boban Rajić iz sela Vučak kod Smedereva, koji je "biznis" počeo sa radnjama Coka, a u vreme SNS postao medijski mogul kupivši 2022. godine 50 odsto Politike od šabačkog biznismena Miroslava Bogićevića, a pre toga je 2019. kupio i kompaniju Novosti za 2,5 miliona evra, ukazala je potpredseddnica SSP Marinika Tepić u pisanoj izjavi.

Tepić je istakla da je "javna tajna" da je on samo paravan za lukrativne poslove ministra finansija Siniše Malog, koji zapravo stoji iza svih "kupovina" Rajića, od tih medijskih kuća, do restorana "Ruski car", Želvoza, Goše, u kojima se svuda kao formalni kupac i vlasnik pojavljuje Rajić iz sela Vučak. (kraj) vip/dal/mk

 

Share: