Vlast ne zanima poljoprivreda

19:59 18. 11. 2023. FoNet | Ljiljana Stojanović

LESKOVAC - Prvi na izbornoj listi “Srbija protiv nasilja” i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas na tribini u Leskovcu da vlast poljoprivredu ne vidi kao granu privrede i da joj nije bitan milion i po ljudi koji žive od poljoprivrede.

Nisu im bitni, jer ne mogu da naprave političku kampanju kao kada daju subvencije za motače kablova i tu se zaposli 400-500 ljudi, pa krene slikanje i sigurni glasovi, ali je teško napraviti takvu medijsku kampanju sa 400-500 poljoprivrednika, rekao je Aleksić i dodao da poljoprivreda treba da bude stub, jer će u budućnosti to biti glavna snaga onih zemalja koje budu imale dovoljno hrane za svoje potrebe i za izvoz.

On je naveo da poljoprivrednici morajui da prodaju 100 kilograma pšenice da bi kupili 10 litara nafte, da ar zemlje vredi koliko džak đubriva i da su subvencije u Srbiji najmanje u Evropi, gde se za poljoprivredu izdvaja u proseku između 35 i 40 odsto budžeta, a kod nas je to na nivou od pet procenata. (kraj) is/ljs/mk

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: