Opomena Đukanoviću

19:47 31. 08. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

Berlin - Poslanik Bundestaga iz redova Zelenih Manuel Sarazin ocenio je danas da je rezultat izbora u Crnoj Gori opomena predsedniku Milu Đukanoviću da je gubitak glasova njegove partije rezultat politike "kumovskog privređivanja i korupcije umesto poštovanja pravne države, politike utemeljene na zastrašivanju i klevetanju umesto na slobodi mišljenja".

Nezavisno od toga koje partije će ubuduće vladati Crnom Gorom, ona mora zadržati svoj proevropski kurs i napokon započeti efikasne reforme, navodi se u oceni Sarazina.

Borba protiv korupcije, organizovanog kriminala i kumovske ekonomije, u svim sferama, mora biti dovedena u fokus crnogorske politike. EU mora jasno da stavi do znanja da napredaka u procesu učlanjenja u EU može biti isključivo ako bude reformskih iskoraka u demokratiji, pravnoj državi i slobodi štampe, dodaje se u saopštenju.

Budućnost Solane Ulcinj je za nas Zelene lakmus-test za postojanje pravne države u Crnoj Gori. Bilo je i bitno i pravilno da se ovaj dragoceni ekološki biser stavi pod zaštitu, naglasio je Sarazin. (kraj) vbr/ivt

Share: