Vakcinacija u Njujorku

17:07 14. 12. 2020. FoNet

Njujork - Sandra Linzi, medicinska sestra na intenzivnoj nezi, primila je danas prvu Fajzer-Biontek vakcinu u Jevrejskom medicinskom centru na Long Ajlendu, čime je počela imunizacija zdravstvenih radnika protiv korona virusa, izvestio je Glas Amerike.

"Osećaj je identičan onom kada primate bilo koju drugu vakcinu. Puna sam nade i osećam se rasterećeno. Naslućujem da nastupa period izlečenja. Nadam se da će ovo označiti početak kraja veoma bolnog perioda u našoj istoriji. Želim da ulijem poverenje javnosti da je vakcina bezbedna", rekla je Linzi nakon što je primila vakcinu.

Prioritet pri vakcinaciji u Sjedinjenim Državama imaju zdravstveni radnici i štićenici domova za stare, a za prvi talas vakcinacije planirano je 2,9 miliona doza.

U javnosti su se pojavile informacije da će među prvima vakcinu primiti i osoblje Bele kuće, ali je predsednik Donald Tramp to na Tviteru negirao i napisao da će oni biti vakcinisani "kasnije, osim ako to nije neophodno".

"Tražio sam da se napravi ta izmena. Ja nisam na redu da primim vakcinu sada, ali se radujem tome u odgovarajućem trenutku. Hvala", glasi Trampov tvit. (kraj) dpv

Share: