Stoltenberg zahvalio Crnoj Gori

18:35 15. 12. 2020. FoNet

Brisel - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg zahvalio je danas u Briselu na snažnoj posvećenosti Crne Gore evroatlanskim integracijama, a premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je zahvalio Alijansi na solidarnosti tokom borbe protiv pandemije korona virusa.

"Pozdravljam što Crna Gora povećava potrošnju na odbranu i pohvaljujem njenu posvećenost regionalnoj stabilnosti", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare posle sastanka sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem u sedištu NATO u Briselu, prenele su Vijesti.

On je rekao da se raduje saradnji sa Krivokapićem i da ga očekuje na samitu NATO sledeće godine.

Krivokapić se zahvalio NATO savezu na solidarnosti u borbi protiv pandemije.

"Ako nema solidarnosti u kriznim situacijama, onda će čovek izgubiti taj osnovni imenitelj, a to je da kaže da je čovek. Zato cenim napore NATO saveza", rekao je Krivokapić.

Mi ćemo ispoštovati sve preduzete obaveze, poručio je Krivokapić, navodeći kao primere finansijske obaveze i učešće u misijama.

Kako je prenela Radio-televizija Crne Gore, Krivokapić je pojasnio da je u ekspozeu govorio o jačanju odnosa s Rusijom, dodajući da je to poželjno prevashodno u ekonomiji, odnosno turizmu, jer najviše turista u Crnu Goru dolazi iz Rusije.

"Deo koji bude u sukobu sa politikom Alijanse, naravno da ćemo poštovati politiku Alijanse", istakao je Krivokapić.

Krivokapić je, govoreći o poligonu na kojem bi Vojska Crne Gore imala vježbe, istakao da će sa pažnjom analizirati sve mogućnosti koje bi zadovoljile NATO standarde. (kraj) dep

Share: