Lavrov u Zagrebu

12:24 16. 12. 2020. FoNet | Spomenka Vlatković

ZAGREB - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov danas se tokom posete Hrvatskoj sastao sa ministrom spoljnih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, koji je posle sastanka izjavio da je ruskom ministru bio domaćin poslednji put pre 16 godina i da su današnji susret počeli tako što mu je čitao rusku poeziju i "otkrio njegovu toplu poetsku dušu".

"Vrlo mi je drago što sam bio domaćin dragom Sergeju koji je ovdje bio pre 16 godina i 6 dana. Naš susret smo počeli tako što sam čitao Sergeju rusku poeziju na ruskom. Otkrio sam njegovu toplu poetsku dušu. Treća sreća, zbog korona virusa dva puta smo morali otkazivati susret, u aprilu, pa u oktobru, ali uspeli smo se naći pre Božića", rekao je Grlić Radman posle sastanka, preneo je Index.hr.

"Uveren sam da će poseta ministra Lavrova Hrvatskoj dati dodatan podsticaj za nastavak pozitivnog trenda u hrvatsko-ruskim odnosima, a naši današnji razgovori potvrdili su da za to postoje ne samo potencijali nego i posvećenost s obe strane", rekao je Grlić Radman. (kraj) lj/sv/dj

Share: